Work with us
Lokalne firme – Neka “Google My Business” postane Vaš biznis!

Lokalne firme – Neka “Google My Business” postane Vaš biznis!

Lokalne firme – Neka “Google My Business” postane Vaš biznis!
February 20, 2021

Šta je Google My Business?

Google je lansirao Google My Business još 2014. godine, u pokušaju da na jednom mestu okupi sve alatke i resurse koji su Vam potrebni za promovisanje poslovanja na njihovim različitim platformama.

Firme mogu da koriste Google My Business:

  • Da postave svoju firmu na Google mapu i da upravljaju tom postavkom
  • Da dobiju i upravljaju Google+ nalogom
  • Da dobiju i upravljaju Google Business nalogom
  • Da naprave i upravljaju Google+ “Brand Pages” (stranice za brendove) za svoju firmu
  • Da traže i prikazuju Google utiske o njihovoj firmi i da njima upravljaju

Dobar profil na Google My Business od suštinskog je značaja za sve onlajn kompanije, bilo da trguju lokalno, na državnom ili međunarodnom nivou, međutim, upravo su male lokalne firme te za koje sistem zaista može da znači razliku između uspeha i propasti.

Google My Business je neprocenjiva alatka za sve vlasnike firmi koje za poslovanje koriste stvarne, fizičke prostorije.

Razumevanje osnova ove platforme i pravilna primena iste u poslovanju drastično će povećati šanse da Vas klijenti pronađu u lokalnim i mobilnim rezultatima pretraga.

Ako ste mala firma koja nastoji da se poveže s više lokalnih potrošača, ovi rezultati pretrage su nešto najvrednije što možete dobiti. Rangiranje na lokalnim listama daleko je lakše i zahteva manje vremena od pokušaja da se takmičite na nacionalnom ili međunarodnom nivou gde je i konkurencija sigurno daleko ozbiljnija.

I ne samo to, već ćete fokusiranjem na lokalni plasman uspeti da dođete do potrošača na određenom geografskom području za koje je verovatnije da će zaista i postati Vaši klijenti.

Google My Business je nova komandna tabla koja je zamenila Google Places for Business i Google+ Local. Google je u prošlosti eksperimentisao s obe platforme, ali su one zbunjivale i nervirale mnoge vlasnike firmi.

Uz novu komandnu tablu Google My Business, takve konfuzije nema jer Vam ona dozvoljava da upravljate informacijama o Vašoj kompaniji na svim Google platformama, uključujući i Search, Maps i Google+ preko jednog jedinog naloga.

Ovo je jedno rešenje za sve Vaše probleme koje treba da Vam pomogne da tokom poslovanja pojednostavite ceo proces upravljanja plasmanom na raznim listama.

Pristup komandnoj tabli je lak. Možete da joj pristupite s Google My Business platforme na računaru ili možete da preuzmete Google My Business aplikaciju za Android iOS i da je koristite na mobilnom uređaju. Oba metoda omogućavaju da pristupite i da upravljate svim funkcijama komandne table.

Iako ne možemo obećati da Google neće ponovo promeniti nešto u budućnosti, možemo garantovati da ovaj novi integrisani sistem, poznat kao Google My Business, danas znatno olakšava poslovanje.

Lokalna SEO (Optimizacija sajta za pretraživače) danas је važnija nego ikad, a svaka kompanija treba ozbiljno da porazmisli o tome da dobro savlada Google.

Eximius Tim

Spremni za početak?

Voleli bismo da saznamo više o Vama, Vašem poslovanju i tekućim projektima. Jedan od članova našeg tima će Vas uskoro kontaktirati da zakaže sastanak tokom kojeg možemo detaljnije porazgovarati o onome što Vam je potrebno.

Radite sa nama

Upit za projekat

Voleli bismo da saznamo više o Vama, Vašem poslovanju i tekućim projektima. Jedan od članova našeg tima će Vas uskoro kontaktirati da zakaže sastanak tokom kojeg možemo detaljnije porazgovarati o onome što Vam je potrebno.

Vaše ime *
Vaša e-mail adresa *
Vaš broj telefona
Naziv kompanije
Vaš web sajt
Vaš budžet

Imate li bilo kakve beleške ili druge informacije koje nam mogu pomoći da bolje razumemo Vaša očekivanja?

Ispričajte nam što više o svom poslovanju, izazovima koje želite da prevaziđete i problemima koje želite da zajedno rešimo. Što više znamo, to ćemo više moći da Vam pomognemo. *